Alles over Voeding- en leefstijladvies

Gezondheid, voeding en leefstijl zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je gunt je baby natuurlijk het allerbeste, Fit For Foodies staat voor je klaar!

Home > Zorgverlening > Voeding- en leefstijladvies

Een gezonde geest in een gezond lichaam

De diëtist van Fit For Foodies begeleid je graag bij vragen over voeding, leefstijl en dieet. Heb je lichamelijke en/of mentale klachten? Of wil je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap beginnen? De diëtist zal ernaar streven om samen met jou een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Dat is niet alleen van belang in de zwangerschap, maar biedt ook een mooie basis om samen met je gezin gezond en gevarieerd te blijven eten.

Je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak te maken bij de diëtist. De zorg is toegankelijk voor iedere vrouw die het nodig heeft.

Zwangeren met een milde zwangerschapsdiabetes worden ook begeleid door de diëtist. Als dat het geval is, zal de verloskundige je verwijzen voor een afspraak.

Lees meer over zwangerschapsdiabetes

Wat is een gezonde gewichtstoename in de zwangerschap?

Hoeveel je als vrouw gemiddeld aankomt tijdens de zwangerschap is afhankelijk van de BMI die je hebt voorafgaand aan de zwangerschap. Voor vrouwen met ondergewicht (BMI lager dan 18,5) is het advies om 12,5 tot 18 kilogram aan te komen in de zwangerschap. Bij een normaal gewicht (BMI 18,5 tot 25,0) is de aanbevolen gewichtstoename 11,5 tot 16 kg. Bij matig overgewicht en obesitas (BMI hoger dan 30,0) wordt geadviseerd minder kilo’s aan te komen, namelijk tussen de 5 en 10 kilogram. Alles wat je meer eet en drinkt dan je nodig hebt, kom je extra aan.

Je kunt zorgen voor een gezonde gewichtstoename, door gezond en gevarieerd te eten. Probeer je zoete trek in de hand te houden. Blijf tijdens je zwangerschap voldoende bewegen, het advies is minimaal 2,5 uur per week. Je kunt dan denken aan wandelen, fietsen en zwemmen. In Nieuwerkerk aan den IJssel wordt ook een leuke zwangergym cursus gegeven. Bewegen is niet alleen sporten. Ook het huishouden, de dagelijkse bewegingen en korte activiteiten tellen mee.

Dit is allemaal onderdeel van jouw extra gewicht

  • De baby, gemiddeld 3300 gram
  • Extra bloedvolume, 1500 gram
  • Extra lichaamsvocht, 1500 gram
  • De groeiende baarmoeder, 900 gram
  • De placenta, gemiddeld 650 gram
  • Vruchtwater, 800 gram
  • Borstklieren, 600 gram
  • Extra vetreserve, 3500 gram

Wie kom je tegen, tijdens je afspraak?

Wij hebben een fijne samenwerking met Fit for Foodies. De diëtiste die je zult zien tijdens de afspraak op onze praktijk, is Eefje. Hiernaast kun je alvast iets meer over haar te weten komen.

Deskundige voedsel- en leefstijladvies

Eefje Tielemans

”Hoi, ik ben Eefje! Ik den diëtist en leefstijlcoach bij Fit for Foodies. De diversiteit in mijn werk, maakt het werk als diëtist ontzettend leuk! Iedere dag is weer anders. Iedereen heeft net een andere zorgvraag, waar ik graag mijn adviezen op aanpas. Ik vind het belangrijk om altijd te blijven leren, daarom ben ik kortgeleden gestart met een verdieping in de gezondheidspsychologie. ”

Onze diensten

Hierbij kunnen wij óók helpen