Over Een Goed Begin

Wij zijn een hecht team van zeven gepassioneerde verloskundigen en onze assistentes. Samen zorgen we ervoor dat jij in je kracht staat en begeleiden we jou tijdens de bijzondere periode van het zwanger worden tot en met de eerste maanden met je baby.

Maak kennis met het team van Een Goed Begin!

Jacolien en Barbera zijn samen eigenaren van Een Goed Begin. Zij kennen elkaar inmiddels een aantal jaar en zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Jacolien: ‘We zijn trots op ons geweldige team, wij verlenen de beste zorg voor jou, je partner en je kindje. Samen met onze collega verloskundigen en assistenten maken we ons doel waar: De beste zorg, op de plek die jij kiest en die voor jou het fijnste voelt. Ons team staat naast je, bij alle beslissingen die je neemt. Verloskundige zijn is geen baan, dat bén je gewoon. Doordat we goed voor elkaar als collega’s zorgen, kan jij altijd op ons rekenen. Mochten er onverhoopt toch dingen zijn die niet goed zijn verlopen, dan horen we dat natuurlijk graag. Van feedback kunnen we alleen maar groeien.’ Barbera: ‘We hopen snel kennis met je te maken in onze gezellige praktijk! Je bent altijd welkom!’ 

Het team van Een Goed Begin

Jacolien Rijsdijk

BIG: 99910237703

“Op mijn 21e studeerde ik af als verloskundige. Piepjong maar vol ambitie en met een duidelijk doel: Ik wilde echo’s maken in mijn eigen praktijk. Inmiddels, 15 jaar later, maak ik nog steeds met veel plezier medische echo’s, werk ik als verloskundige, en ben ik mede-eigenaar van Een Goed Begin. Naast de specialisatie echoscopie heb ik veel ervaring met borstvoeding en geef ik uitleg over zuigtechnieken, over- en onderproductie, kolven en korte tongriem of lipbandjes. Ook ben ik draagdoekconsulent. Tijdens de bevalling ben ik heel rustig, pak ik de regie en blijf ik kalm in stresssituaties. Jij als zwangere vrouw kunt heel veel zelf! Lees je goed in en bereid je goed voor. Je mag me alles vragen, en vertel me vooral wat jou bezighoudt.”

Barbera Donk

BIG: 99921437903

“Het is zo ontzettend bijzonder om keer op keer het proces te mogen beleven van het ontwikkelen van een kindje en het groeien van partners tot ouders. Dit mag ik doen als verloskundige in een fantastisch team. Ik ben trots om mede-eigenaar te zijn van deze praktijk. Je gaat mij ook tegenkomen als je voor een van de basis-echo’s naar de praktijk komt. En, heb je vragen over het knopen van draagdoeken, dan kan ik je daar alles over uitleggen. Mijn werkwijze? Rustig, duidelijk en liefdevol met soms wat humor. Eigenlijk wil ik je maar twee dingen echt meegeven tijdens je zwangerschap: durf jezelf te zijn en beleef het wonder dat een vrouwenlichaam gemaakt is om een kind te kunnen dragen en baren.”

Anna van Oosten

BIG: 69923548603

“Als mijn dienst begint weet ik nooit wat mij de komende 24 uur te wachten staat. Mijn werk als verloskundige is enorm afwisselend; de ene dag heb ik spreekuur, de andere dag doe ik visites en de dag daarna weer een dienst. Ik vind het fijn om met vrouwen in gesprek te gaan – ik wil je leren kennen en écht weten hoe het met je gaat. Wat mijn specialisaties zijn? Echoscopie, het plaatsen van spiralen en het knopen van draagdoeken. Het liefst wil ik nog meer specialisaties erbij doen. Ik ben nu bijna zes jaar verloskundige en ik vind het vak geweldig!”

Esther van Delft

BIG: 79924531103

“Als verloskundige vind ik het een eer om koppels bij te staan in de weg naar het ouderschap. Ik mag iedere werkdag de bijzondere ontwikkeling van één enkele cel tot een voldragen mensenkind van dichtbij meemaken. Dat is fascinerend! Als echoscopist maak ik vroege (vitaliteit) echo’s, termijnecho’s en groei-echo’s. Mijn andere specialisatie is anticonceptie – je mag me er alles over vragen. Mijn advies aan iedere vrouw: Gun jezelf tijdens de zwangerschap de tijd om je voor te bereiden op de bevalling, kraamperiode én het ouderschap. Je verwacht het van tevoren waarschijnlijk niet, maar de tijd vliegt voorbij!”

Astrid Cijsouw

BIG:  59926595603

“Het vrouwenlichaam is gemaakt voor een bevalling. De kracht die daarbij vrijkomt vind ik heel indrukwekkend. Tijdens mijn werk als verloskundige doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat jij en je partner op je gemak zijn. Hoe ik mijn werkwijze omschrijf? Betrokken, gestructureerd en efficiënt. Mijn specialisatie is anticonceptie en ik begeleid Centering Zwangerschap waarin ik verschillende onderwerpen bespreek met vrouwen die allemaal dezelfde periode zwanger zijn. Verloskundige is een mooie combinatie tussen een medisch én sociaal beroep. Dat maakt het voor mij hét perfecte vak.”

Cindy Clark

BIG: 89918744203

“Ik heb altijd al geweten dat ik in de zorg wil werken. Met veel plezier heb ik een aantal jaar als verpleegkundige gewerkt en inmiddels werk ik al bijna vijf jaar als verloskundige. Het begeleiden van een vrouw tijdens deze bijzondere periode in haar leven vind ik zeer speciaal. Het is dan ook mijn doel om deze periode zo fijn mogelijk te laten verlopen. Dit doe ik door te luisteren naar jouw wensen en behoeften. Het is belangrijk om in jezelf en in je lichaam te geloven. Maak het bespreekbaar als je onzekere gevoelens hebt tijdens je zwangerschap of bevalling. Ik ben er voor je.”

Jacco van der Vlugt

BIG: 79035748003

“Realiseer je dat het vaak anders loopt dan je graag zou willen en zorg dat je een plan-B hebt. Dit is een stukje verwachtingsmanagement waarbij ik je graag help. Noem het een Rotterdamse mentaliteit; niet pappen en nathouden, maar zelfredzaamheid bemoedigen. Als verloskundige doe ik spreekuren, bevallingen en kraambedvisites. Ik geef voorlichting en help je bij het maken van keuzes. Hierdoor hoop ik je gerust te stellen en zelfvertrouwen te geven. Als kind had ik een buurvrouw die verloskundige was, dat wilde ik ook. De fysiologie en werking van het menselijk lichaam spreken mij aan. Inmiddels zit ik al ruim 30 jaar in het vak!”

Inge Terpstra

BIG: 89934016003

“Vanaf jonge leeftijd heeft het wonder van nieuw leven mij gefascineerd. De verloskunde opleiding was daarom voor mij een logische keuze. Inmiddels mag ik mezelf verloskundige noemen en ben ik werkzaam binnen dit mooie team. Als verloskundige begeleid ik jou en je partner naar het ouderschap. Je kunt me tegenkomen tijdens het spreekuur, je bevalling of in het kraambed. Mijn werkwijze omschrijf ik als rustig, zorgvuldig en gestructureerd. Het vak geeft mij veel voldoening, onder andere door samen te kijken naar hoe we jouw wensen kunnen realiseren.”

Ellen Ooms

Praktijkassistente

“Al bijna 40 jaar heb ik affiniteit met verloskunde en ben ik werkzaam in dit mooie vakgebied. Ik heb gewerkt als obstetrisch verpleegkundige, kraamzorgverpleegkundige en poliverpleegkundige. Nu, als praktijkassistente, ben ik de ogen en oren van de praktijk en zorg ik ervoor dat alles organisatorisch goed verloopt. Ik ondersteun de verloskundigen bij hun werkzaamheden, zodat zij altijd vol energie de werkdag beginnen. Ik luister naar je wensen en probeer je zo goed mogelijk te helpen. Geloof in je eigen kracht, maar wees niet bang om ons te bellen als je ergens onzeker over bent. Je kunt me alles vragen.”

Heidi van Veen

Praktijkassistente

“Geniet van ieder moment en kom voor jezelf op als het even een periode wat minder gaat. Je mag mij en mijn collega’s altijd bellen met welke vraag dan ook. Ik vind het fijn om een luisterend oor te bieden, advies te geven en je op weg te helpen waar ik kan. Ik werk nu ruim twee jaar als praktijkassistente, maar ik heb 17 jaar ervaring in de kraamzorg en ben ook nog werkzaam op de afdeling neonatologie. Ben je in de buurt, kom dan gerust langs! Je bent altijd welkom op de praktijk voor een praatje, het voeden van de baby of advies en tips over borst- of flesvoeding.”

Marloes Lagendijk

Praktijkassistente

Onze locaties