Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar extra informatie rondom de zwangerschap, bevalling, kraamperiode of anticonceptie? Dan hopen wij dat je hier alles kan vinden wat je zoekt!

Home > FAQ

Ontwikkeld voor jou

Welkom bij onze Veelgestelde Vragen. We vinden het belangrijk dat je tijdens deze bijzondere reis in je leven voldoende toegang hebt tot betrouwbare informatie over alles rondom zwangerschap en geboorte. Met dat doel hebben wij deze informatiepagina’s ontwikkeld. We hopen dat jij hier de informatie kan vinden die jij zoekt. Staat je vraag er toch niet bij? Of wil je met ons over iets anders overleggen? Laat het ons gerust weten, wij helpen je graag verder.

Wat je hier kan vinden

  • Betrouwbare informatie
  • Van zwangerschap tot en met anticonceptie
  • Geschreven door jouw eigen verloskundigen

Algemene vragen

Onze hoofdlocatie is gevestigd aan het Raadhuisplein 34 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier is drie dagen in de week spreekuur: op de maandag, dinsdag en donderdag. De fysiotherapeut, diëtist, pretechoscopist en overgangsconsulent kan je op deze locatie vinden. De informatieavonden en HypnoBirthing® cursus worden ook hier georganiseerd.

Onze andere locaties zijn:

  • Gezondheidscentrum Charley Toorop in Nesselande (woensdag)
  • Mondzorg gebouw in het Koningskwartier Zevenhuizen (woensdag)
  • Gezondheidscentrum Zevenkamp in Rotterdam (vrijdag)

We vinden het belangrijk dat je niet alleen toegang hebt tot betrouwbare informatie, maar ook toegang tot betrouwbare en fijne producten die met zwangerschap en geboorte te maken hebben. Hieronder vind je een lijst van de producten die wij aan onze cliënten verhuren. Als je op de link klikt, kom je terecht op de pagina met meer informatie over het specifieke product.

Onze producten

Een boek lezen kan een heerlijke manier zijn om tot rust te komen, zeker in de periode van de zwangerschap. Tegelijkertijd kan je je door het lezen van een boek voorbereiden op de zwangerschap, de bevalling, de kraamperiode, het geven van borstvoeding én het ouderschap. Wij hebben door de jaren heen een mooie collectie boeken verzameld, inmiddels is het een kleine bibliotheek te noemen. Je kunt onze bibliotheek vinden in de wachtkamer van onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Wil je een boek lenen? Dat is mogelijk bij ons! Het lenen van een boek is gratis, geef alleen wel even bij de assistente aan welk boek je meeneemt.

Op vaste tijdstippen in je zwangerschap en na de bevalling krijg je van ons een nieuwsbrief. Daarin staan handige weetjes die bij de periode passen en links naar websites met info die je hopelijk ook interessant zult vinden. De assistente zal bij jouw aanmelding vragen of wij je de nieuwsbrief af en toe mogen toesturen.

Kijk verder bij onze Veelgestelde Vragen

Jouw vraag en antwoord niet gevonden?

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op! Je mag altijd je vragen stellen tijdens de reguliere afspraken. Wil je liever eerder een antwoord? Bel of mail ons dan.

We willen je nadrukkelijk vragen om bij zwangerschapsklachten zoals bloedverlies of buikpijn niet te mailen, maar altijd te bellen! Bij twijfel over jouw gezondheid of die van de baby willen wij je altijd spreken en misschien zien voor een extra zwangerschapscontrole.