Alles over Pretecho’s

We weten hoe ontzettend leuk het is om je baby met de echo te zien. Daarom kun je nu ook voor pretecho’s bij Een Goed Begin terecht!

Home > Zorgverlening > Pretecho’s

Waarom een pretecho?

Veel zwangeren vinden het fantastisch om tijdens de zwangerschap al een kleine glimp op te vangen van de baby. Dit gebeurt natuurlijk al tijdens de medische echo’s, maar je mag er altijd voor kiezen om een extra echo te laten maken. Een super leuk uitje samen met de familie, of met je beste vriendinnen. Wil je graag het geslacht weten? Op wie lijkt de baby op dit moment? Kun je het neusje, het mondje, de handjes goed zien?

Pretecho’s kunnen de hele zwangerschap worden gemaakt. De naam zegt het al: een pretecho is echt alleen voor het ‘plezier’ en geen medisch onderzoek. Er kunnen geen uitspraken worden gedaan over bijvoorbeeld de groei van de baby of lichamelijke afwijkingen. Daarvoor zijn andere medische echo’s mogelijk, lees daar meer over op onze veelgestelde vragen pagina.

Welke pretecho’s kun je maken bij Een Goed Begin?

Onze pretechoscopist Anita kijkt heel graag met jullie mee naar jullie kleintje. Zij is ervoor opgeleid om pretecho’s te maken, geen medische echo’s. Je krijgt van Anita altijd wat geprinte foto’s, digitale foto’s en eventueel een korte video mee.

We bieden op dit moment de volgende echo’s aan:

  • Geslachtsecho (30 min, €54,45  incl. BTW): vanaf 15 weken kunnen we meestal met de echo het geslacht van de baby zien. Het kan soms lastig zijn om het geslacht in beeld te brengen. In dat geval mag je één keer kosteloos terugkomen om het opnieuw te proberen. Als we er bij de tweede echo geen duidelijke uitspraak over het geslacht kunnen doen, of het geslacht blijkt later onjuist te zijn ingeschat, dan heb je geen recht op restitutie. Bij de geslachtsbepaling geven we nooit 100% garantie. Heb je speciale wensen voor de bekendmaking van het geslacht? Geef die aan bij Anita, dan houdt zij daar rekening mee!
  • 3D/ 4D echo (30 min, €54,45 euro inclusief BTW): ben je benieuwd op wie jullie kleintje lijkt? De mooiste 3D beelden heb je tussen 26 en 28 weken zwangerschap. 4D is de allernieuwste techniek in de echografie, die het mogelijk maakt om bewegende 3D beelden te laten zien.

Pretechoscopist & doula

Anita van der Zee

“Kom je voor een pretecho naar de praktijk? Met veel plezier breng ik je kindje in beeld.

Naast het maken van pretecho’s verzorg ik zwangerschapscursussen ter voorbereiding op de bevalling. Dit doe ik zowel in groepsverband als privé samen met jou en je partner. Als doula kan ik je begeleiden tijdens je bevalling én daarna. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!”

Belangrijke informatie over de pretecho’s

  • Alleen medische echo’s worden vergoed door de zorgverzekeraar, pretecho’s zijn altijd voor eigen rekening;
  • Pretecho’s worden gemaakt op onze locatie Raadhuisplein op de dinsdagavond en zaterdagochtend;
  • We willen je verzoeken om naast de zwangere, maximaal 3 tot 4 bezoekers mee te nemen naar de pretecho afspraak.
  • Gelieve geen eten mee te nemen, en een rustige sfeer met elkaar te behouden in de echokamer. Dan kan de echoscopiste zich beter concentreren;
  • Als pretechoscopist is Anita er voor opgeleid om mooie echo’s met jullie te maken. Zij kan niet de baby opmeten of afwijkingen opsporen. Indien zij toch een afwijkend echobeeld opmerkt, zal er direct contact worden opgenomen met jouw dienstdoende verloskundige.

Onze diensten

Hierbij kunnen wij óók helpen