Alles over Anticonceptie

Hoe fijn is het als je met jouw vertrouwde zorgverlener óók kunt praten over anticonceptie? Bij ons kun je altijd terecht voor vragen en advies op maat.

Home > Zorgverlening > Anticonceptie

Wat wij voor je kunnen betekenen

Onze anticonceptie specialisten

Iedereen is welkom op onze praktijk voor anticonceptieadvies. Dus ook als je niet eerder bij ons onder zorg bent geweest of als je nog geen kinderen hebt. Bij ons kun je altijd terecht voor vragen en advies. We geven voorlichting over alle soorten anticonceptie en daarnaast zijn Anna, Astrid en Esther geschoold om spiralen te plaatsen.

Welke vorm van anticonceptie past bij jou?

Welke anticonceptie het beste bij je past is afhankelijk van veel verschillende factoren. Naast de betrouwbaarheid en mogelijke bijwerkingen, speelt ook jouw ervaring met een bepaalde vorm van anticonceptie mee. Ook de termijn van een toekomstige kinderwens kan van invloed zijn op je keuze. Tijdens een adviesgesprek nemen we samen met jou alle opties door en bespreken we welke vorm van anticonceptie bij je past.

Plaatsing van het hormoonhoudend spiraal of koperspiraal

Een spiraal is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie. Kies je voor een spiraal dan kunnen Anna, Astrid of Esther die bij je plaatsen.

We plaatsen de spiraal via een gynaecologisch onderzoek (eendenbek) en na de plaatsing bieden wij altijd een echoscopische controle van het spiraal.

Zodra jij een afspraak hebt gemaakt om een spiraal te plaatsen, sturen wij een recept naar de apotheek en krijg jij per mail een betalingslink. Als de betaling* is afgerond wordt de spiraal opgestuurd naar onze praktijk. Zo ligt ‘ie al klaar als jij voor de afspraak komt.

* De vergoeding van jouw spiraal en de plaatsing is afhankelijk van jouw zorgverzekering. Kijk dit van tevoren goed na in jouw polis.

Wat wij voor je kunnen betekenen

Astrid Cijsouw

”We helpen jou graag verder met jouw anticonceptievraag. De keuze voor anticonceptie is heel persoonlijk. Wat zijn je eerdere ervaringen? Is er nog een kinderwens in de toekomst? We bespreken het allemaal met jou tijdens de nacontrole of een apart ingepland adviesgesprek.

We plaatsen graag een spiraal voor jou. Voor ons als verloskundige voelt dit als een mooi verlengde van ons werk tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.”

Veelgestelde vragen over vruchtbaarheid en anticonceptie

Wil je meer weten over anticonceptie? We hebben enkele veelgestelde vragen gebundeld op onze FAQ pagina.

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. De eerste menstruatie kan al vrij snel na de bevalling op gang komen, maar het kan ook nog maanden wegblijven. Dit laatste is vaak het geval bij moeders die borstvoeding geven. Wat we wel weten: voordat je eerste menstruatie begint, heb je al een keer een eisprong gehad en ben je dus vruchtbaar geweest. Denk daarom op tijd na over anticonceptie, bespreek dit met je partner en stel gerust al je vragen aan ons tijdens de zwangerschap en/of kraamperiode.  

Er zijn tegenwoordig gelukkig veel mogelijkheden. De verschillende methodes zijn grofweg te onderscheiden in methodes met hormonen of methodes zonder hormonen. Wat past er bij jou? Je kunt er meer over lezen op de FAQ pagina Anticonceptie.

Je hebt misschien al positieve en/of negatieve ervaringen met bepaalde vormen van anticonceptie. Ook kan de termijn van een toekomstige kinderwens van invloed zijn op je keuze. Lees alvast verder op de FAQ pagina Anticonceptie, en plan een adviesgesprek bij ons in. 

Onze diensten

Hierbij kunnen wij óók helpen