Alles over Hypno­Birthing®

‘Goede voorbereiding is het halve werk’. Een goede voorbereiding op de bevalling kan een wereld aan verschil maken voor hoe jullie achteraf op dit proces terugkijken. We vertellen graag waarom!

Home > Zorgverlening > HypnoBirthing®

Voorbereiding leidt tot betere ervaringen

De zwangerschap en geboorte zijn bijzondere processen in het leven. Het is letterlijk de start van een nieuw leven: die van jullie baby. We motiveren jullie graag om jullie hier goed op voor te bereiden. Soms geven vrouwen bij ons aan: ik ga niet voorbereiden, ik zie wel hoe het loopt, je kunt het toch niet voorspellen hoe het zal gaan.

Daar zit een kern van waarheid in: je weet nooit van tevoren hoe een bevalling zal verlopen. Maar, weten jullie dan wel wat jullie ongeveer te wachten staat? Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak van een traumatische bevalling vaak terug te leiden is naar het verlies van controle (autonomie) tijdens de bevalling. Ons advies: Zorg dat jullie voldoende kennis hebben. Dan kunnen jij en je geboortepartner meepraten en steeds goed overwogen keuzes maken in het proces van de bevalling.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor voorbereiding op de bevalling. Lees meer op onze informatiepagina over zwangerschapscursussen. In onze praktijk is het mogelijk om de HypnoBirthing® cursus van Vallonne te volgen.

Wij zijn fan van HypnoBirthing® methode. Alle verloskundigen in de praktijk kennen de methode en hebben hier eerder mee gewerkt. Onze verloskundige Esther heeft de cursus met veel plezier gevolgd tijdens haar eigen zwangerschap.

De voordelen van HypnoBirthing®

  • Het doorbreekt de cirkel van angst, spanning en pijn voor en tijdens de bevalling;
  • Het verkleint de noodzaak van synthetische pijnbestrijding, het is minder vaak nodig;
  • Het voorkomt langdurig persen en verkleint de kans op bekkenbodem en perineumschade;
  • Het versterkt de liefdevolle verbinding tussen moeder, baby en geboortepartner;
  • De geboortepartner maakt deel uit van de geboorte en heeft een belangrijke rol;
  • Zachte geboortes dragen bij aan een beter herstel: fysiek én emotioneel;
  • Je baby is eerder gewend aan de nieuwe wereld, sneller tevreden en gelukkiger.

Dit kun je van Vallonne verwachten

Vallonne biedt jullie verschillende mogelijkheden. De complete cursus HypnoBirthing®: deze cursus kan plaatsvinden in groepsvorm, als duo (samen met één ander koppel), privé of online. Net wat jullie fijn vinden. De complete cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. Jullie krijgen ook een fijn boek en audiobestanden mee naar huis, waarmee jullie alles wat jullie hebben geleerd nog eens kunnen terugkijken en herhalen.

Heb je het hartstikke druk, of gewoon te weinig tijd voor de complete cursus? Ziet je partner het niet zitten om meerdere weken bezig te zijn met een cursus? Of laat je portemonnee geen dure zwangerschapscursus toe? En wil je tóch een goede voorbereiding op de bevalling? Dan is de Eendaagse Bevalcursus een mooie oplossing! In vier uur tijd leer je enorm veel en ga je direct oefenen, zodat je de bevalling met vertrouwen tegemoet gaat.

HypnoBirthing® docent en draagconsulent

Vallonne Snoei

”Mijn naam is Vallonne Snoei, getrouwd en moeder van drie. Ik bereid jou en je partner met veel enthousiasme voor op de geboorte van jullie baby. Je leert hoe je lichaam werkt en wat je kunt doen om jouw bevalling zo fijn mogelijk te laten verlopen. Maar ook hoe je jouw wensen ontdekt en communiceert met je zorgteam én hoe je partner jou kan ondersteunen. Heel graag tot ziens bij een van mijn cursussen!”

Verloskundige en HypnoBirthing® cursist

Esther van Delft

‘Ik heb mega veel kennis over zwangerschap én geboorte, en mijn partner krijgt ook het nodige mee aan de keukentafel. Toch kriebelde het bij ons om deze cursus te volgen, en wát een succes! HypnoBirthing® is absoluut niet zweverig. Vallonne legt super duidelijk uit hoe jouw lichaam en baby samenwerken en ze biedt allerlei oefeningen en technieken aan, waardoor je een ontspannen en angstvrije geboorte tegemoet gaat. We hadden er allebei zin in! En we kijken er, ondanks de vele onverwachte wendingen, heel goed op terug.’

Aankomende evenementen

In Nieuwerkerk aan den IJssel

Wil je meer lezen over vergelijkbare onderwerpen?

We hebben meer informatiepagina’s, misschien vind je deze interessant:

Deze websites zijn ook interessant om te bekijken: