Kraambed controles

Wij bezoeken je in het kraambed om de dag, maar vaker als het nodig is. Samen met de kraamverzorgster kijken we of het goed gaat met jou en de baby. De kraamverzorgster houdt een dossier bij en overlegt met ons wanneer zij iets niet vertrouwt. We letten bij de moeder op de stuwing van de borsten, het krimpen van de baarmoeder en of eventuele hechtingen mooi genezen. Maar ook houden we in de gaten of het emotioneel goed met je gaat en of je niet meer dan normaal onzeker bent. Bij de baby letten we op de kleur, plassen en ontlasting, het drinkgedrag en de groei. Verloskundige Praktijk Een Goed Begin heeft het borstvoedingscertificaat, dus bij eventuele problemen krijg je vakkundig advies.

Als je baby minimaal 72 uur oud is doen we de hielprik.

De achtste dag is in principe de laatste dag dat wij je bezoeken. Wij dragen het dossier van de baby over aan het Centrum voor Jeugd en Gezin. De zorg voor de baby wordt vanaf nu overgenomen door het consultatiebureau. Je krijgt een oproep voor de gehoortest binnen twee weken na de geboorte.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op

0180 31 63 57

Geen gehoor of langdurig in gesprek? Bel dan de dokterstelefoon: 010 286 50 55

Voor niet dringende vragen bel je 0180 31 63 57 tijdens ons telefonisch spreekuur: Maandag t/m vrijdag van 8:00-12:00 uur en maandag t/m donderdag van 13:00 – 16:00 uur.