Kraambed

En dan is het zover! Na inspannende uren waarin natuurlijk intens is meegeleefd door familie, ligt jullie kindje dan in je armen. Een nooit eerder gehoord stemmetje klinkt voor de eerste maal. Jullie zijn ouders!

De eerste week is vaak vooral overweldigend. Jullie moeten wennen, de nachten zijn vaak gebroken, soms moet vader toch aan het werk, er is veel bezoek, de baby moet eten, je borsten doen misschien pijn en anders je hechtingen wel.

Gelukkig hebben we in Nederland kraamzorg. De kraamverzorgende komt bij jullie thuis na de bevalling en let op de gezondheid van moeder en baby. Ze helpt je met de verzorging van je baby, het geven van borstvoeding en neemt tijdelijk een aantal huishoudelijke taken over. Ze houdt voor ons een dossier bij. De kraamzorg wordt verspreid over een aantal dagen, zodat de kraamverzorgende een aantal uren per dag bij jullie is.

Maar ook wij als verloskundigen komen minimaal om de andere dag langs om te checken hoe het gaat. Als er problemen zijn weet de kraamverzorgende ons altijd te vinden. Maar anders komen we langs om te horen dat het goed gaat, we bespreken de bevalling graag na met je, we beantwoorden vagen en nemen de hielprik af.  En als we ervan overtuigd zijn dat het nieuwe gezin lekker draait sluiten we de zorg af.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 uur