Waar wil je bevallen?

In principe kun je kiezen waar je wilt bevallen. Thuis of poliklinisch in het ziekenhuis of geboortecentrum. Wij werken intensief samen met het Geboortecentrum IJsselland in Capelle aan den IJssel. Maar wij begeleiden ook bevallingen in het Franciscus Gasthuis en Vlietland in Rotterdam en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De gemeente waar je kind ter wereld komt staat in het paspoort vermeld als geboorteplaats.

Helaas komt het steeds vaker voor dat in het ziekenhuis van je keuze geen plaats is op het moment dat jij bevalt. Dus als je het belangrijk vindt dat je kind een Rotterdammer wordt is het wel iets om rekening mee te houden.Afhankelijk van de situatie proberen we een zo goed mogelijke oplossing te vinden voor jullie.

Wanneer je kiest voor een bevalling  in het ziekenhuis of geboortecentrum ben je zelf verantwoordelijk voor vervoer naar het ziekenhuis. In noodsituaties kunnen wij een ambulance regelen maar vervoer terug naar huis regel je altijd zelf.

Voor een geplande poliklinische bevalling moet je je van tevoren aanmelden in het ziekenhuis.

 

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 uur