Doula

Doula’s zijn vrij nieuw. Ze kan het beste omschreven worden als een zwangerschaps- en bevallingscoach. Ze is de hele bevalling bij je, ook als het medisch wordt.

Omdat je tijdens de zwangerschap de doula leert kennen, bouw je een vertrouwensband op met haar. Zij helpt jou en je eventuele partner met het voorbereiden op de bevalling en kent daardoor jouw wensen. De doula blijft de gehele bevalling bij je en dat kan heel fijn zijn als je steeds wisselende verloskundigen of verpleegkundigen naast je hebt. Je kunt overwegen een doula in te huren als je tijdens je bevalling graag continue support wilt van een ervaren en kundige vrouw. Ook kun je een doula inschakelen als je opziet tegen de bevalling, als je geen partner hebt of als hij/zij kan er niet bij zijn. En als je het fijn vindt dat iemand jullie wensen rondom de bevalling ‘bewaakt’. De doula werkt samen met de partner, de verloskundige en/of arts en de kraamzorg/verpleegkundige.

Een doula ondersteunt jullie op een niet-medische manier tijdens de zwangerschap, de geboorte van jullie kindje en in de periode erna. De doula blijft gedurende de hele bevalling aan de zijde van de barende vrouw. Een doula zal er tijdens een bevalling alles aan doen de rust te bewaren en de aanstaande ouders een helpende hand te bieden. Op het gebied van ontspanning (massage), ademhaling, bevalhoudingen, grenzen en wensen bewaken en alles wat er nodig is. Maar ook op het gebied van coaching. Je moed inspreken, naar je luisteren of je gerust te stellen.
Er hangt een prijskaartje aan hulp van een doula. De meeste zorgverzekeraars vergoeden het niet.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 uur