Het belang van kraamzorg

Het is belangrijk vroeg in de zwangerschap kraamzorg voor na de bevalling te regelen. De kraamverzorgende komt bij jullie thuis na de bevalling en let op de gezondheid van moeder en baby. Ze helpt je met de verzorging van je baby, het geven van borstvoeding en neemt tijdelijk een aantal huishoudelijke taken over. Ze houdt voor ons een dossier bij. De kraamzorg wordt verspreid over een aantal dagen, zodat de kraamverzorgende een aantal uren per dag bij jullie is. Wij kunnen ons werk niet goed doen zonder goede kraamzorg. Daarom willen wij graag dat je minimale kraamzorg bespreekt. Minimale kraamzorg betekent 24 uur in totaal, basiskraamzorg betekent 49 uur zorg. Indien nodig kan het aantal uren worden uitgebreid. Op de kraamzorg pagina hebben wij een aantal bureaus geselecteerd waar wij goede ervaringen mee hebben. Ze worden door alle zorgverzekeraars vergoed.

In Rotterdam bestaat de mogelijkheid om in een Geboortehotel je kraamtijd door te brengen. Vaak is ook een combi mogelijk van een paar dagen hotel en daarna nog een aantal uren kraamzorg thuis.

Veel verzekeraars verstrekken op aanvraag een kraampakket met spullen die je nodig hebt tijdens en na de bevalling

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 uur