Borstvoeding, hoe bereid je je voor?

De meeste vrouwen willen graag borstvoeding geven. We merken wel dat er veel onzekerheid is. De vanzelfsprekendheid waarmee onze grootmoeders voedden is verdwenen. Goede voorbereiding is het halve werk. Verloskundige Praktijk Een Goed Begin heeft het borstvoedingscertificaat. Dit betekent dat wij allemaal geschoold zijn in de begeleiding van borstvoeding en het adviseren bij problemen. Wij werken ook goed samen met lactatiekundigen in de regio.

In de zwangerschap praten we al met jullie over borstvoeding en besteden we ruim aandacht aan alle vragen. Er worden in de buurt verschillende borstvoedingscursussen en borstvoedingsvoorlichtingsbijeenkomsten aangeboden.

In GeboorteCentrum IJsselland worden voorlichtingsavonden georganiseerd voor vrouwen die borstvoeding willen geven. Ook in het Groene Hart Ziekenhuis kun je terecht hiervoor, evenals in het Franciscus Gasthuis.

De meeste kraamzorgorganisaties bieden dit ook. Vraag ernaar als je je aanmeldt.

In de periode na de kraamtijd is er genoeg informatie op diverse plaatsen in de regio Rotterdam te verkrijgen. Wat ga je doen wanneer je weer aan het werk gaat? Hoe ga je het aanpakken met kolven? Wat zijn je rechten?

Via de samenwerkende borstvoedingsorganisaties en  het kenniscentrum kun je veel vinden. Het CJG biedt ook ondersteuning bij borstvoeding en werk.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op

0180 31 63 57

Geen gehoor of langdurig in gesprek? Bel dan de dokterstelefoon: 010 286 50 55

Voor niet dringende vragen bel je 0180 31 63 57 tijdens ons telefonisch spreekuur: Maandag t/m vrijdag van 8:00-12:00 uur en maandag t/m donderdag van 13:00 – 16:00 uur.