Home > Kraamzorg in Rotterdam en omstreken

Kraamzorg in Rotterdam en omstreken

Verloskundige Praktijk Een Goed Begin uit Nieuwerkerk aan den IJssel verzorgt kraambed controles in Rotterdam en omstreken. Ook als je op medische indicatie in het ziekenhuis bevalt ga je meestal snel na de bevalling naar huis of kraamhotel. Je kunt ons dan inschakelen voor kraambedbegeleiding. Om de dag bezoeken wij je in het kraambed voor controles, maar vaker als het nodig is. Samen met de kraamverzorgster kijken we of het goed gaat met jou en de baby. De kraamverzorgster houdt een dossier bij en overlegt met ons wanneer zij iets niet vertrouwt. We letten bij de moeder op de stuwing van de borsten, het krimpen van de baarmoeder en of eventuele hechtingen mooi genezen. Maar ook houden we in de gaten of het emotioneel goed met je gaat en of je niet meer dan normaal onzeker bent. Bij de baby letten we op de kleur, plassen en ontlasting, het drinkgedrag en de groei. Verloskundige Praktijk Een Goed Begin heeft het borstvoedingscertificaat, dus bij eventuele problemen krijg je vakkundig advies. We doen ook de hielprik bij de baby.

De achtste dag is in principe de laatste dag dat je bezoek krijgt van Verloskundige Praktijk Een Goed Begin. Wij dragen de zorg voor de baby over aan het Centrum voor Jeugd en Gezin.  Je krijgt een oproep voor de gehoortest binnen twee weken na de geboorte.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 uur