Home > 13 weken echo

13 weken echo

Het 1e trimester SEO (Structureel Echoscopisch Onderzoek), ook wel de 13  wekenecho genoemd, vindt tussen 12+3 -14+3  weken van de zwangerschap plaats. De 13 weken echo is een onderdeel van de IMITAS studie. Voorwaarde voor de 13 weken echo is dat je deelneemt aan het onderzoek. De echo wordt gemaakt bij echocentrum BovenMaas Prenataal.

Bij beide SEO’s, 13 en 20 weken, wordt naar de ontwikkeling van de organen van de baby gekeken. Ook groei, hoeveelheid vruchtwater en ligging van de placenta worden vastgelegd. Hoewel veel ernstige afwijkingen bij het SEO aan het licht kunnen komen, kunnen niet alle afwijkingen met zekerheid worden uitgesloten. Daarbij geldt dat het 2e trimester SEO meer  afwijkingen aan het licht kan brengen. Wanneer er iets bijzonders wordt gevonden, word je daarvan op de hoogte gesteld en wordt er contact opgenomen met je verloskundige. Indien noodzakelijk word je door ons verwezen voor verder onderzoek. Bij geen bijzonderheden ontvangen wij een uitgebreid verslag van het onderzoek. Net als de 20 weken echo wordt deze echo volledig vergoed. En net als de 20 weken echo is het onderzoek niet verplicht.

Twijfel je nog of je 13 weken echo wil laten maken? Deze vragenlijst kan helpen de gedachten te bepalen.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:00 uur