Gadgets

Het babykamertje is vol liefde ingericht. Een mooi ledikantje, een bijpassende commode, een mooie wandschildering, een lief lampje met dezelfde print en bijpassende roze gordijnen. Als de moeder een kastje opent zie ik netjes gevouwen stapeltjes. Klaar voor de start zijn deze bijna ouders.

‘O, en dat is babyfoon zeker’ wijs ik op een apparaatje op de commode.
Het is wel iets meer dan dat. Een compleet bewakingssysteem met camera. Via een app op de telefoon kunnen de ouders hun baby constant in de gaten houden.

‘Kijk’, wijst de vader me, ‘dit is ook zo cool’. Hij drukt op een andere app op zijn beeldscherm en het wipstoeltje in de hoek begint ritmisch te bewegen. ‘Als je kind niet kan slapen is dat reuze handig’.

‘En ken je deze al? Dit is een speen, maar er zit een thermometer in dus je kunt altijd zien of hij geen koorts heeft’.

Het duizelde me ietwat toen ik weer buiten liep. Thuis dook ik eens in deze wereld van gadgets voor baby’s of liever voor hun ouders, en ik viel van de ene verbazing in de andere.

Hoe deed mijn oma dit, vroeg ik me af. Al deze producten en apps worden als ‘onmisbaar’ in de markt gezet. Hoe hebben we de 20 eeuw overleefd?
Mijn moeder vond in 1987 het aankleedkussen met opstaande randen al zo’n verbetering vergeleken met waar zij het mee moest doen toen ik geboren werd. Vergelijk dat even met het aankleedkussen met ingebouwde weegschaal die een grafiek uitzet in de app op je telefoon.

De baby translation app is helemaal geweldig. De app ‘vertaalt’ het huilen van je baby. ‘Ik wil eten’ ‘ik wil knuffelen’.  Je kunt beter inspelen op de behoefte van je kindje.  Maar maak je niet al teveel zorgen, ook zonder app leren ouders vanzelf wat hun kind bedoelt als hij/zij huilt.

Is het allemaal echt nodig?  Stelt het je gerust als je kunt bijhouden of je kindje in zijn slaap zich omdraait? Wil je echt een rompertje dat de ademhaling telt?

Kun je met je hand in het nekje voelen of hij warm aanvoelt en dan eventueel tempen of vind je zo’n speen met thermometer een veilig idee?

Het zal van persoon tot persoon verschillen. Techniek is er dus je zult moeten bedenken of je het gebruikt en hoe je het gebruikt.
Zoals de nieuwste iPhone een cool hebbeding is voor veel mensen, zo zijn dit soort gadgets natuurlijk ook leuk. Een rompertje met sensoren is een leuk (duur) kraamcadeautje maar voor je het weet is je kind eruit gegroeid.

Na een paar weken horen de meeste ouders feilloos wat hun kindje bedoelt als hij huilt. En de meeste ouders merken het ook heel snel als hun baby ziek is. Ook zonder gadgets brengen we al eeuwen onze kinderen groot en de meeste kinderen worden gewoon leuke mensen. Opgroeien met liefhebbende ouders, daar kan geen elektronica tegenop.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:00 uur