Home > Een week uit het leven van je verloskundige

Een week uit het leven van je verloskundige

Emma deelt met ons wat ze zoal in een week doet.

Zondag

Zondagavond om 19:00 uur neem ik de dienst van Simone over voor 48 uur. Het is rustig en bij alle kraamvrouwen gaat het goed, vertelt Simone. We zullen zien wat de nacht gaat brengen. ’s Avonds kijk ik een filmpje en ga op tijd naar bed. Elk uur slaap telt ten slotte.

Maandag

Bingo! Om 4:30 uur word ik gebeld door een zwangere die weeën heeft, het klinkt al serieus dus ik kleed me snel aan, pak een banaan van de fruitschaal en spring in de auto. Als ik om 5 uur binnenstap zie ik dat de zwangere flinke weeën heeft. Ze blijkt 8cm ontsluiting te hebben. Samen besluiten we thuis te blijven omdat we waarschijnlijk niet op tijd in het ziekenhuis zullen zijn. Ik zet mijn spullen klaar en 15 min later wordt er een prachtig meisje geboren. Dat is pas een goed begin van de dag! Ik spreek af dat ik morgen weer bij haar kom kijken hoe het gaat. Om 7:15 uur ga ik bij het gezin weg op naar huis om even lekker te ontbijten en te douchen. Rond 9:30 uur ga ik visites rijden. Er zijn vier kraamvrouwen waar ik langs ga om te kijken hoe het met de ouders en de pasgeborene gaat. Hierna ga ik naar de praktijk om wat administratie te doen en mijn verlostas aan te vullen. Vanaf 12:30 uur neemt Simone een paar uurtjes de telefoon over zodat ik ongestoord echo’s kan maken. Teamwork dus. Om 17:00 uur bel ik Simone om te laten weten dat ik de telefoon weer doorgeschakeld heb. Er waren geen bijzonderheden in de afgelopen uren. Om 19:00 uur word ik gebeld door een zwangere die haar kindje niet goed voelt bewegen, ik ga thuis bij haar langs. De controles lijken goed, de zwangere vind het fijn om toch nog even naar het ziekenhuis te gaan voor een hartfilmpje. Dit regel ik voor haar. Om 20:00 uur ben ik weer thuis. ’s Avonds word ik nog gebeld door een kraamverzorgster uit het kraamhotel die graag wat met me wil overleggen. Hierna is het stil aan de telefoon, ik plof nog even in de hangmat met een boek en geniet van de avondzon. Wat zal de nacht brengen?

Dinsdag

Afgelopen nacht is het rustig geweest, dus ik heb lekker geslapen. Om 7:30 uur sta ik op en om 9:00 uur ga ik kraamvisites rijden. Ik bezoek vier kraamvrouwen. Het is altijd leuk om de dames die we in de zwangerschap hebben begeleid nu als moeder te zien.

Op dinsdag werkt onze assistente niet. Terwijl ik visites rijd krijg ik nog een aantal telefoontjes van zwangeren die zich willen aanmelden in de praktijk en van twee dames die vandaag bij de gynaecoloog op controle zijn geweest en willen laten weten hoe het was. Wanneer ik iedereen heb bezocht is het inmiddels 11:30 uur. Ik ga naar de praktijk, er komt een monteur om een slot te repareren. Ondertussen doe ik wat administratie en pleeg nog een paar telefoontjes. Om 14:30 uur ga ik naar huis. Ook ik heb last van de warmte dus ik besluit vanmiddag rustig aan te doen. Ik kijk vanuit mijn luie stoel naar de Tour de France. ’s Middags krijg ik nog een telefoontje van een zwangere met afwijkende suikerwaardes. Ik regel voor haar een afspraak bij de gynaecoloog. Om 18:00 uur belt een zwangere met bloedverlies. Om 19:00 uur draag ik over aan Anna, zij heeft de komende 24 uur dienst.

Woensdag

Vandaag heb ik spreekuur op onze locatie in Nesselande en met deze warmte is het geen straf om in de airco te zitten. Sinds een half jaar hebben we ook in Nesselande de mogelijkheid om echo’s te maken. Dat is heel fijn voor de mensen uit Zevenkamp die geen eigen vervoer hebben. Ze hoeven dan niet met de trein naar Nieuwerkerk te komen. Het echo spreekuur is drukbezocht. Om 16:45 uur is het tijd om naar huis te gaan. Nog even snel langs de supermarkt om boodschappen te doen voor het avondeten. Om 19:00 uur neem ik de dienst weer over van Anna tot donderdag ochtend 7:00 uur.

Donderdag

Om 7:30 uur belt Simone voor de overdracht. Ik laat haar weten dat ik geen telefoontjes heb gehad vannacht. Hierna probeer ik nog even wat te slapen want vanavond heb ik spreekuur in Nieuwerkerk. Om 8:30 uur besluit ik op te staan. Na het ontbijt lekker met mijn moeder even shoppen voor wat nieuwe kleren.  We slagen gelukkig snel. Om 12:15 uur ga ik richting het spreekuur dat om 13 uur begint. Er komt weer een heel aantal zwangeren langs voor de gewone controles maar ook voor de groei-echo of voor een intake. Een zeer gevarieerd spreekuur. Om 21:30 uur trek ik de deur achter me dicht. Ik mag gaan genieten van drie heerlijke dagen vrij. Volgende week is mijn laatste weekje werken voor de vakantie, daar ben ik stiekem toch wel een beetje aan toe.

Vrijdag

Vandaag ben ik eigenlijk vrij, maar er zijn nog een paar dingen die ik voor het weekend geregeld wil hebben. Zo heb ik contact met onze leverancier over het bestellen van een aantal spullen voor onze spreekkamer. Ook verstuur ik de nieuwsbrieven naar de zwangeren. Normaal gesproken doet Sylvia dat, maar zij is nu op vakantie dus ik heb deze taak van haar overgenomen. En dan ga ik echt genieten van mijn weekend!

 

 

 

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:00 uur