De coach

Een gastblog deze keer van Eliane Coutinho. Eliane is klinisch verloskundige en coach. Haar cursus ‘Puur Pijn’ vind je op onze cursuspagina.

De papa to be zit in de vader stoel. Het zweet parelt langs zijn gezicht. Zijn shirt is kletsnat. Hij kijkt naar wat er gebeurt maar wil eigenlijk niet kijken. De spanning is hem duidelijk af te lezen. En dan klinkt er een schreeuw op de verloskamer. Het is afkomstig uit de mond van de zojuist geboren baby. Hij springt uit zijn stoel en komt bij ons staan. Zijn vrouw, de verpleegkundige, de student verloskundige en ik de verloskundige. Hij is onrustig in zijn bewegingen. Ik kijk hem aan en vraag hoe het met hem gaat. Ik ben zo opgelucht en blij roept hij. Ik ben voor de derde keer vader geworden zonder een centje pijn.

Ik kijk naar zijn vrouw en realiseer me dat ze voor de derde keer bevallen is en de pijn heeft geaccepteerd en toegelaten voor hun kind. Ze heeft de baby gedragen en de pijn verdragen. Het schiet door mijn hoofd dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. Mannen zijn aanwezig bij de bevalling waarbij pijn onomstotelijk aanwezig zal zijn. Vrouwen zijn in die bevalling niet in de positie van getuige. Zij beleven de pijn en ondergaan deze. Toch kan zij hulp gebruiken van haar partner. Het wordt tijd dat hij meer in zijn Mars gaat krijgen om Venus doelgericht te hulp te schieten. Door haar mindset en die van hem samen te brengen. Het wordt tijd voor een gerichte voorbereiding.  Die krijg je bij ‘Puur Pijn en Partner”. De no-nonsense zwangerschap training met de no-nonsense naam is gemaakt voor hem en voor haar. Gemaakt door een ervaren verloskundige die eveneens zwangeren en vrouwen in relatie tot hun bevalling coacht.  Eenmalige deelname met zelf ontwikkeld materiaal dat je mee krijgt. Een bijzondere en effectieve training.

Klinkt het als iets wat jullie samen willen doen? Kijk dan op mijn website: meacoaching.nl of naar eliane@meacoaching.nl en schrijf je in! De eerst volgende cursus is op 12 Mei.

Als je van plan bent om een geboorteplan te schrijven heb ik nog wat bijzonders voor je. Het Meadiarium. Meadiarium betekent dagboek en legger. Legger is een ondergrond om op te bouwen. Als verloskundige weet ik dat het heel goed mogelijk is om positief terug te kunnen kijken op je bevalling. Het begint met gehoord en gezien worden door en jezelf enje verloskundige of gynaecoloog. Met behulp van het Meadiarium laat je al in de zwangerschap zien wie je bent en hoe jij tegenover je bevalling staat. Het begint in de zwangerschap en eindigt in het kraambed. Een variatie aan thema’s komen in dit boek aanbod. Deze thema’s leveren informatie op die je helpen om op tijd je opties en je mogelijkheden te zien. En als vanzelf leer je jouw echte zorgbehoefte kennen. En met deze informatie schrijf je het meest persoonlijke geboorteplan ooit. Een geboorteplan waar het om jou draait. Dit geboorteplan is de ondergrond waarop de zorg die jij tijdens je bevalling en in het kraambed krijgt gebouwd gaat worden. Het Meadiarium.

Mail Meacoaching@outlook.com voor meer informatie.

 

 

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:00 uur