Kraamzorg regelen

In de periode na de bevalling werken wij als verloskundige nauw samen met de kraamverzorgende. De kraamverzorgende is tot acht dagen na de bevalling, een aantal uur per dag bij jullie in huis. Ze verricht dan medische controles bij jou en de baby, ze houdt jouw herstel na de bevalling in de gaten, ze ondersteunt bij het geven van borstvoeding en ze leert jou en je partner alles wat jullie moeten weten over de verzorging van een pasgeboren baby. De kraamverzorgende kan ten alle tijden overleggen met de verloskundige, als er in de kraamperiode een probleem zou ontstaan.

Ieder gezin in Nederland heeft recht op kraamzorg, maar het is wel belangrijk dat je dit op tijd aanvraagt in de zwangerschap. Het liefst regel je dit vóór de 16 weken. De kraamzorg komt later in de zwangerschap ook een keer bij jullie langs om een intakegesprek te voeren en wederzijdse verwachtingen te bespreken.

Sommige verzekeraars verplichten je om bij een bepaald kraamcentrum in te schrijven. Check daarom altijd even je polis. De kosten voor kraamzorg zijn opgenomen in de basisverzekering. Wel moet je een eigen bijdrage betalen, tenzij je hiervoor aanvullend bent verzekerd.

Met de onderstaande kraamcentra werken wij regelmatig samen en hebben wij goede ervaringen. Welke kraamzorgorganisatie spreekt jullie het meeste aan?

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:00 uur