Tijd vliegt

Door Simone Valk

Tijd is een relatief begrip.

De zwangere voor me puft van de hitte. “Ik kan niet wachten tot de baby zich aankondigt” zegt ze. “Dit wachten vooral duurt zo lang. Iedereen is op vakantie en ik kan niks meer”.

Ja inderdaad, wachten duurt lang.

De volgende vrouw staat er toch een beetje anders in.

“Het is voorbij gevlogen” constateert ze. “Het lijkt gisteren dat de test positief was en nu ga ik al bijna met verlof”.

Ja, tijd vliegt en voor je het weet zit je achter een taart met 1 kaarsje.

Als je ergens op zit te wachten lijkt het altijd of het lang duurt. Afleiding is het beste, maar hoogzwanger heb je vaak niet heel veel zin in allerlei activiteiten. En het weer van de afgelopen weken maakte het voor veel zwangeren nog wat zwaarder.

Wat dat betreft kan je verlof tegenvallen. Vriendinnen moeten gewoon werken en jij zit thuis.

Probeer er rekening mee te houden dat je jezelf voor een stuk moet vermaken. Netflix kan je beste vriend worden, maar de hele dag voor de tv hangen is ook niet alles.

Wat zijn nu leuke karweitjes voor je verlof?

Natuurlijk je babykamer. De meeste grote dingen hebben jullie, er zit vast een fris behang op de muur en het verfwerk is klaar. Maar een leuk dingetje voor aan de muur, een mooi schilderijtje of een bijzonder fotolijstje kun je lekker zelf maken.

De babywas kun je nu mooi doen en de commode handig inrichten.

Kook vast wat maaltijden die je invriest zodat je alleen op de knop van de magnetron hoeft te drukken als de baby er is.

’t Zelfde geldt voor een lekkere cake bakken en invriezen.  Straks voor je kraambezoek ontdooien, wat slagroom erop en muisjes en klaar is kees.

Zelf geboortekaartjes ontwerpen. Er zijn talloze sites waar je leuke ideeën op kunt doen.

Vast envelopjes schrijven, dan hoef je straks alleen maar de kaartjes erin te stoppen en te posten.

Veel zwangeren merken dat ze enorm poetserig worden. Dit is de beroemde nesteldrang. Je huis moet schoon en veilig zijn als de baby arriveert. Leef je uit op de keukenkastjes, de zolder en de kelder. De eerste tijd als jullie kindje er is komt het er niet meer van.

Denk ook aan je eigen conditie. Elke dag een half uur bewegen is goed voor je. Gewoon wandelen, een stuk fietsen of baantjes trekken in het zwembad zijn goede voorbeelden. Misschien leuk om het met een maatje van de zwangerschapgym te doen.

Tenslotte, jezelf een beetje verwennen is ook altijd goed. Ga nog een keer lekker naar de kapper en de schoonheidsspecialiste. Je haar en huid kunnen een oppeppertje gebruiken zodat je straks stralend in je kraambed ligt.

Met deze tips kom je vast je verlof goed door en zeg je dan terugkijkend: “eigenlijk is het omgevlogen”.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:00 uur