Kerstkind

Kerstmis is bij uitstek het geboortefeest. Iedereen kent het verhaal van de baby in de kribbe, de os en de ezel en de wijzen uit het oosten.

Tegenwoordig begint kerst al in oktober lijkt het wel. De eerste slingers liggen gezellig naast de pepernoten en de chocolade sinterklazen schuiven door als chocolade kerstmannetjes. De bladen en pinterest staan bol van verwarmende dranken, decoratietips en lekkere recepten. En iedereen heeft zo zijn eigen visioen van ‘wat gaan we lekker met die vrije dagen doen’.

Nemen we een boom? Een kunstboom of een echte? Kan de versiering van vorig jaar nog of willen we een ander kleurtje? Zijn we thuis of gaan we wintersporten of naar een warm land? Koken we een uitgebreid kerstdiner met de (groot)ouders? Of een fondue etentje met de kinderen? Of gewoon boerenkool misschien omdat je je niet door de commercie laat dwingen?

En wat nou twee vrije dagen. Een groot deel van de bevolking werkt in de dienstverlenende sector, en die speelt zich 24 uur per dag af. Zeven dagen per week.

Denk even aan iedereen die moet werken. Ziekenhuispersoneel, verzorgenden, politie, brandweer, horecapersoneel, zelfs winkelpersoneel omdat meer en meer winkels open zijn tijdens de feestdagen. En natuurlijk de verloskundigen en kraamverzorgenden.

Dienst met kerst is speciaal. Je gezin weet niet beter of mamma moet misschien weg of is er helemaal niet. Je hoopt natuurlijk dat je op je gemak je kerstdiner kunt eten, maar aan de andere kant is een baby onder de kerstboom de kers op de taart van de feestdagen.

Ook als je in een ziekenhuis bevalt is de sfeer anders dan anders. Ziekenhuizen besteden aandacht aan mooie kerstversiering voor hun patiënten en personeel. Er is extra lekker eten. Vaak treedt er een zangkoor op in de ochtend.  En een kerstkind maakt het plaatje helemaal af.

Elk kind is een teken van hoop in deze wereld, in deze tijd waarin we genoeg problemen ervaren, maar waar ook oplossingen zijn, geboren uit liefde.

Het Kerstkind is een straal van licht.

Wij wensen jullie allemaal heel goede Kerstdagen.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 uur