Home > De warme dagen

De warme dagen

  • De zomer is losgebarsten. Zon, zee, strand en ijs. Maar met een dikke buik is het meestal geen pretje. Alle extra kilo’s die je mee zeult en je hebt het al zo warm. Om maar te zwijgen over slapen in een broeiwarme slaapkamer.

Hoe kom je de zomer zo comfortabel mogelijk door? Hier hebben we de beste tips op een rijtje gezet.

  • Drink voldoende. Drink vooral water of thee. Vermijd koolzuurhoudende dranken.
  • Dikke handen en voeten? Doe je ringen tijdig af, het is zonde als ze doorgeknipt moeten worden. Leg je benen omhoog op de bank of een krukje.
  • Trek in een tussendoortje? Watermeloen is heel verfrissend en werkt vochtafdrijvend. Tussen de middag een salade met daarin peterselie en bleekselderij werkt ook goed.
  • Ga buiten niet direct in de zon zitten. Onder de parasol is het beter. Zet eventueel je voeten in een koud badje. Je peuter vindt het heerlijk om mama’s voeten met een gietertje nat te houden.
  • Sla een natte handdoek om je hoofd.
  • En zwemmen is een prima beweging voor zwangeren. In het water beweeg je lichter en je koelt af.
  • Denk aan goede zonnebrandcrème. En vergeet je gezicht niet.  Een zwangerschapsmasker blijft vaak nog lang zichtbaar.
  • Slaap je ’s nachts slecht? Een middagdutje is heel goed. En doe rustig aan. Na elke inspanning even pauzeren.

In de kraamtijd zien we vaak dat het op de slaapverdieping warmer is dan beneden. Ontvang visite zoveel mogelijk beneden. Ook in de kamer waar de baby slaapt mag een raam open. De baby moet niet op de tocht liggen maar een lekker fris kamertje is prettig. De kraamverzorgster zal je hierbij helpen.

Waarschijnlijk zie je jezelf heerlijk wandelen met je baby in het zonnetje. Denk eraan dat de temperatuur onder de kap van de wagen heel snel kan oplopen. Dek nooit de kap af met een doek. Beter is het de kap naar beneden te doen en de baby in de schaduw van de parasol te laten liggen.

En voor je het weet is de mooie zomer weer voorbij en zoek je voor je baby zijn eerste winterjasje uit.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:00 uur