Bekkenbodem

Een paar spiergroepen vormen de bekkenbodem, zowel bij mannen als vrouwen. De bekkenbodem is als het ware een ‘matje’ waar de organen in je onderbuik op rusten. Een bevalling is zwaar voor je bekkenbodem. Tijdens een bevalling rekken de spieren van je bekkenbodem erg uit. Maar we zijn geschapen om te baren en de meeste vrouwen hoeven ook niet ingeknipt te worden. Scheurtjes zijn meestal niet zo groot en zitten vaak niet in het spierweefsel.

Na de bevalling is het zaak om je bekkenbodem weer te gaan trainen. Het zijn spieren, net als je buikspieren. De meeste zwangerschapscursussen besteden hier aandacht aan. Veel vrouwen geven aan dat na een half jaar alles wel weer min of meer normaal aanvoelt. Maar blijf je een zwaar gevoel houden van onderen? Kun je moeilijk helemaal uitplassen, of heb je last met ontlasting? Dan heb je misschien een lichte verzakking.

En wat nu als last zou hebben van urineverlies? Een druppel, een scheutje of een hele plas? Blijf er niet mee lopen! Bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in deze problemen. Bekkenfysio is een aparte opleiding. Er is een register van bekkenfysiotherapeuten. Dus mocht je klachten houden, neem contact op met één van hen.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op

0180 31 63 57

Bij geen gehoor of langdurig in gesprek bel de dokterstelefoon: 010 286 50 55

Voor niet dringende vragen bel je 0180 31 63 57 tijdens ons telefonisch spreekuur: Maandag t/m vrijdag van 8:00-12:30 uur.