Ballerine

Momenteel is veel te doen over de betrouwbaarheid van de Ballerine.  De Radar-uitzending met het fragment over de spiraal kun je hier terugkijken. Als we bij jou een Ballerine hebben geplaatst bieden we een echo aan en een gesprek. Zo kunnen we meer uitleg geven en samen met jou bekijken wat de beste oplossing is. Kijk voor het statement van de leverancier op de website: www.ballerine.nl

De Ballerine® MIDI CU 300 IUB spiraal is sinds 1 april 2019 op de Nederlandse markt.

De ballerine is wereldwijd ongeveer 80.000 keer geplaatst. Het spiraal is voor 93% betrouwbaar als bescherming tegen zwangerschap. Er zijn echter nog maar twee relatief kleine onderzoeken gedaan. (populatie respectievelijk 200 en 400). Er is nog geen Pearl index voor dit spiraal. Over het algemeen zijn de ervaringen positief. LET OP het is een vrij nieuw spiraal! De kans op een zwangerschap lijkt hoger te zijn t.o.v. het  Tsafe koperspiraal. Daarom zijn wij iets terughoudender geworden in het plaatsen van het ballerine spiraaltje. Overleg met de verloskundige als je de ballerine wilt.

Na de plaatsing krijg je kosteloos een echo om direct te kijken of het spiraal goed is geplaatst.

Dit ballerine spiraaltje heeft een zeer dunne inbrenghuls en is daardoor vooral geschikt voor vrouwen die nog niet eerder bevallen zijn. Vanwege de unieke en soepele 3D vorm is de Ballerine een mooi alternatief voor vrouwen die minder goed reageren op de andere koperspiralen.
De Ballerine® MIDI CU 300 IUB heeft een geregistreerde verblijfsduur van 5 jaar.

Het Ballerine koperspiraaltje werkt  op dezelfde wijze als andere koperspiraaltjes. Direct na plaatsing geeft het spiraaltje geleidelijk een beetje koper af. Dit zorgt ervoor dat:

  • spermacellen verlamd worden
  • bevruchting van een eicel voorkomen wordt
  • het innestelen van eicel in de baarmoeder voorkomen wordt.

Voor wie is de Ballerine koperspiraal geschikt?

De Ballerine is ideaal voor vrouwen die een voorkeur hebben voor hormoonvrije anticonceptie. De natuurlijke cyclus blijft behouden en je kunt zorgeloos vrijen.  De Ballerine is door de zeer dunne inbrenghuls makkelijk te plaatsen en daardoor bijzonder geschikt voor jonge vrouwen die nog niet eerder bevallen zijn. Door de unieke en soepele 3D-vorm is de Ballerine een mooi alternatief voor vrouwen die minder goed reageren op de andere koperspiralen.

Wat kost het Ballerine koperspiraaltje?

Deze kost 119 euro en wordt soms vergoed door je zorgverzekeraar. Vraag dit even na. De plaatsing wordt bijna altijd vergoed. Als dit niet zo is dan kost de plaatsing 64,66.

Hoe ziet het Ballerine koperspiraaltje eruit?

De Ballerine bestaat uit een aantal koperen balletjes, geregen aan een flexibel frame met ‘memory shape’.  Zodra de balletjes uit de inbrenghuls komen (ze zitten vast aan het draad), krult het zich in de baarmoeder op tot een bolle vorm.

Wij zijn 24/7 bereikbaar op tel: 0180 31 63 57
Bij spoed kies optie 1. Bij langdurig geen gehoor kun je bellen naar de dokterstelefoon 010 2865055.

Om een afspraak te maken / te wijzigen of niet dringende vragen zijn we bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-16:00 uur